Kromě uskladněné zeleniny se uvnitř objektu nacházely zemědělské stroje, které bylo nutné dostat ven, aby se snížila celková škoda.
Z důvodu silného zakouření bylo nutné po celou dobu používat dýchací techniku a přetlakovou ventilaci. Následně byl požár lokalizován a dále se nešířil. ¨
Požár byl krátce nato zlikvidován a místo bylo předáno majiteli s nařízenou dohlídkou, kterou po dobu čtyř hodin zajistila jednotka SDH Lysá nad Labem, dalších osm hodin kontroloval požářiště majitel.
Požár haly v Horních Počernicích zaměstnal profesionály i dobrovolné jednotky (VIDEO)
Při požáru klimatizační jednotky uvnitř haly vznikla škoda, kterou majitel odhadl na 1. 100 000 korun, hasiči uchránili majetek za téměř 10 milionů.
Příčinou vzniku požáru byla podle vyšetřovatele HZS technická závada elektroinstalace motoru.